Petak, 26 Mart 2021 11:28

JAVNA RASPRAVA – NACRT ZAKONA O SLOBODNIM ZONAMA U FEDERACIJI BiH

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine je nakon razmatranja Nacrta zakona o slobodnim zonama u Federaciji BiH i to na 29. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma od 22.05.2018. godine i na nastavku 9. redovne sjednice Doma naroda od 25.02.2021. godine, prihvatio Nacrt zakona uz ocjenu da isti može poslužiti kao osnova za izradu Prijedloga zakona.

Postupajući u skladu sa navedenim Federalno ministarstvo trgovine dana 26.03.2021.godine otvara javnu raspravu o Nacrtu zakona o slobodnim zonama u Federaciji BiH koja će trajati 30 dana od dana postavljanja teksta Nacrta zakona na web stranicu Ministarstva, uz ostavljanje dodatnog roka od 10 dana za dostavu sugestija na ovaj Nacrt zakona.

U skladu sa navedenim, pozivamo vas da dostavite svoje sugestije, primjedbe i prijedloge na tekst Nacrta zakona dostavite na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pisanim putem na adresu: Federalno ministarstvo trgovine, 88000 Mostar, dr Ante Starčevića bb.

Ujedno vas obavještavamo o mogućnosti sudjelovanja na javnoj raspravi a mjesto i vrijeme održavanja iste bit će objavljeno na web stranici Federalnog ministarstva trgovine, www.fmt.gov.ba najkasnije tri dana prije njenog održavanja.

Sve sugestije, primjedbe i prijedlozi sa javne rasprave kao i sugestije, primjedbe i prijedlozi dostavljeni putem-mail ili na adresu ovog Ministarstva u ostavljenom roku, bit će razmotreni pri izradi teksta Prijedloga zakona.