Četvrtak, 27 Juni 2019 14:13

Sutra u Mostaru press-konferencija i prezentacija finalne verzije mobilne aplikacije „FMT FBiH oil info“

Obavještavamo vas da će sutra (petak, 28. juna/lipnja 2019. godine) u sjedištu Vlade FBiH u Mostaru, s početkom u 10 sati, biti održana press-konferencija na kojoj će biti prezentirana finalna (ALPHA) verzija mobilne aplikacije pod nazivom „FMT FBiH oil info“ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji će se obratiti federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

***

Krajem maja, Federalno ministarstvo trgovine predstavilo je na Google Store servisu testnu verziju mobilne aplikacije FMT FBiH oil info (BETHA), s ciljem pravovremenog uočavanja eventualnih grešaka i otklanjanja potencijalnih bug-ova i nepopularnih crush-eva.

Za vrijeme testnog perioda, a na osnovu feedbacka testnih korisnika kojih je bilo više 10.000, njih 90 posto je dalo vrlo pozitivne komentare i maksimalnu ocjenu pet na Google Store servisu.

Konstatovano je da je ova mobilna aplikacija više nego ispunila očekivanja u pogledu kvaliteta urađenog programerskog rješenja, pouzdanosti i brzine odziva svih sadržajnih segmenata i da je njen korisnički interface lako primjenjiv i prihvatljiv.

Molimo da medijski pratite ovaj događaj!

Izvor: http://fbihvlada.gov.ba