Petak, 17 Januar 2020 09:54

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na 5. redovnoj sjednici, održanoj 24.09.2019. godine razmatrao Nacrt Zakona o posredovanju u prometu nekretnina i usvojio Zaključak kojim prihvata navedeni Nacrt i smatra da može poslužiti kao osnova za izradu prijedloga Zakona. Predlagač je zadužen da organizira i provede javnu raspravu, u trajanju od 60 dana.

 

S tim u vezi Federalno ministarstvo trgovine upućuje Javni poziv svim zainteresiranim subjektima na koje može uticati pravni propis koji se donosi da se uključe u postupak Javne rasprave o Nacrtu Zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

Sve primjedbe, prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti u pismenoj formi do 16.03.2020.godine, na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na adresu: Federalno ministarstvo trgovine, ul. Dr. Ante Starčevića bb., 88000 Mostar.

Završna sesija Javne rasprave će se održati nakon razmatranja Nacrta Zakona o posredovanju u prometu nekretnina u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Mjesto i vrijeme održavanja završne sesije Javne rasprave bit će objavljeno na web stranici Federalnog ministarstva trgovine, najkasnije sedam dana prije njenog održavanja.