Ponedjeljak, 06 Novembar 2023 12:25

Sastanak sa novom upravom Feroelektra

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević posjetio je Feroelektro i razgovarao sa  novoimenovanim v.d. direktora privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo Draženom Laganinom i saradnicima.

Ministar Hasičević kazao je da je prioritet napraviti presjek stanja u privrednom društvu Feroelektro d.d. Sarajevo, utvrditi stvarnu vrijednost imovine i obaveza, dugova, potraživanja i u skladu sa tim utvrditi prioritete u radu nove uprave kako bi se riješili nagomilani problemi ovog preduzeća.

Novoimenovani v.d. direktora Dražen Laganin i direktor Feroelektra trgovina i servis Emir Sulejmanović izrazili su zadovoljstvo što je angažman ministra Hasičevića pokazao da postoji volja u Vladi FBiH da se dugogodišnji problemi ovog društva riješe.

Takođe, izrazili su zahvalnost ministru Hasičeviću za iskazanu volju i namjeru da zajedničkim radom učine sve potrebne korake u cilju poslovnog oporavka privrednog društva Feroelektro.

ferroelektro3

Takođe, iskazali su spremnost da angažiraju sve kapacitete kako bi se u što kraćem roku definisala moguća rješenja u cilju zaštite interesa i imovine Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH, je nakon neuspjele privatizacije (2000.godine), raskida Ugovora o kupoprodaji državnog kapitala zbog neizvršenja ugovornih obaveza od ranijeg većinskog vlasnika i okončanog sudskog postupka, 2016. godine preuzela vlasnički udio u iznosu 61% kapitala u privrednom društvu Feroelektro d.d. Sarajevo.

ferroelektro2

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine putem Federalnog ministarstva trgovine vrši neposredna ovlaštenja (učešće u radu i odlučivanju skupštine, izbor i nominiranje kandidata za imenovanje članova nadzornih odbora i njihovo razrješenje prije isteka mandata i davanje saglasnosti za imenovanje članova uprave prije isteka mandata) u privrednom društvu Feroelektro d.d. Sarajevo.

Federalno ministarstvo trgovine
Ante Starčevića bb, Mostar 88000
Tel: 036/310-148 (centrala)
Fax: 036/318-684

Odnosi s javnošću
Tel: 061-255-191 / email: mirna.sadikovic@fmt.gov.ba 
Sektor za vanjsku trgovinu
Tel: 036/318-685
Odsjek za cijene (prijava – OPC obrasci)
Tel: 036/356-448  /  Fax: 036/327-936
Odsjek za analizu tržišta (XML obrasci)
Tel: 036/312-622

Copyright © 2020. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora. | Sadržaj je dostupan na svim uređajima.

logo